Haber

“Depremde Belediyeler”in yaraları sarıldı

Sayısı 13,5 milyona ulaşan depremzedelere yapılan insani yardımın yanı sıra, yıkılan ve yıkılan belediyeler, Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) desteğiyle yeniden ayağa kaldırılarak vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremde 25 gün geçti. AFAD’dan yapılan son açıklamada 45 bin 89 vatandaşın hayatını kaybettiği, 1 milyon 971 bin 589 depremzedenin ise diğer illere tahliye edildiği bildirildi. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından 11,20 artçı sarsıntının yaşandığı Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra depremzedelerin barınma, giyim, temizlik ve beslenme ihtiyaçları için kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve istekli vatandaşların seferberliği devam ediyor.

TBB’DEN 216 ADET TIR İNSANİ YARDIM MALZEMESİ

Türkiye’nin sıkıştığı afet bölgesinde, deprem nedeniyle hasar gören kamu binaları da hızla yeniden hizmete açılabilmesi için onarılıyor. Depremin ilk anından itibaren Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) ile temas halinde olan ve Türkiye’de bin 391 belediyenin uyumunu sağlayan TBB, ‘deprem belediyeleri’ için de kolları sıvadı.

TBB tarafından bölgeye; 8 adet iş makinesi, 20 adet hafif ticari araç, 180 adet büro mobilyası, 26 adet teknolojik ekipman, 90 adet can konteyneri, 216 adet tır insani yardım malzemesi ve 900 adet çöp konteyneri bağışlanmıştır. Depremden etkilenen belediyelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 1.391 belediye ile uyum çalışmaları devam etmektedir.

BAŞKAN GÜRBÜZ, “KURUMLARIMIZ TÜM FIRSATLARINI DEĞERLENDİRDİ”

Hizmet binası tamamen yıkılarak ilçedeki AEL İlköğretim Okulu’nda hizmet vermeye başlayan Elbistan Belediyesi de hizmette aksama olmaması için seferber oldu. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, sağlanan takviyelerin vatandaşlara hizmet edecek uzun vadeli bir çözüm olacağını kaydetti. Önder Gürbüz, TBB’nin araç, gereç ve ofis mobilyası desteği verdiği Elbistan Belediyesi’nin tüm birimleriyle hizmet vermeye başladığı bilgisini de paylaştı.

Kırsal yerleşimlerde belediyelerin ‘devlet’ olarak anlaşıldığını vurgulayan Gürbüz, bölgedeki yaraları sarmak için tüm kamu kurumları, bakanlar ve belediyelerin iş birliği yaptığına işaret etti. Çok sayıda belediye çalışanının hayatını kaybettiğine değinen Gürbüz, belediyelerin de bu süreçte ‘yıkıldığını’ vurguladı. 3 büyükşehir belediyesi ve 20 ilçe belediyesinin de aralarında bulunduğu yerel yönetimlerin alt ve üst yapı iyileştirmelerini TBB uyumu içinde hızla gerçekleştirdiklerini belirten Gürbüz, afet döneminde siyasetin ötesinde bir kardeşlik ruhu yaşandığını ifade etti.

BAŞKAN YILDIRIM, “BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Yüzde 70’in üzerinde hasar oranıyla sarsıntının en şiddetli hissedildiği bir diğer nokta. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde belediye hizmetlerinin aksamasını önlemek için seferberlik sürüyor. Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, bölgede belediyeler başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının seferber olduğunu söyledi.

Deprem sonrası belediye hizmetlerinin devamlılığının sağlanması için TBB’ye uygun olarak 24 saat içinde bölgeye araç ve teçhizat hibesinin aktarıldığı bilgisini paylaşan Yıldırım, kullanılamaz hale gelen Gölbaşı Belediyesi’nin hızla hizmete açılacağını belirtti. vatandaşlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu