Haber

DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: ‘AKP Genel Başkanı yalan söyledi’

DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise grup toplantısında şunları söyledi: “AKP Genel Başkanı dün yaptığı konuşmada, ‘Biz hükümetimiz döneminde belediyeleri siyasi renklerine göre ayırmadık. Bizi siyasi renklerimize göre ayırmadı’ dedi. … AKP Genel Başkanı’na soruyorum, uzaylılar mı kayyum atadı? “Belediyelerimize kayyum atananlar onlar değilmiş gibi konuşuyorlar. Halkın siyasi tercihlerine saygı duymuyorlar ve yalan söylediklerinde yüzleri kızarmıyor…” dedi. Hatimoğulları da; “DEM gelir gider.” “Kampanyamızın yeni sloganı budur. Biz geleceğiz, kadınlar gelecek, gençler gelecek, işçiler gelecek, barış anneleri gelecek ve bu dönem geri dönecek” dedi.

DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kadın grubu toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hatimoğulları, Barış Anneleri ve Cumartesi Anneleri’nin katıldığı toplantıda şunları söyledi:

TÜRKİYE’DE SEÇİMLER NE ZAMAN…: Pazar günü Santa Maria Kilisesi’nde ibadetlerini yerine getirirken IŞİD’in üstlendiği bir saldırı yaşandı. Bir kardeşimiz hayatını kaybetti. IŞİD’in üstlendiği bu saldırının devam etmemesini umuyoruz. Türkiye’de ne zaman seçim olsa, ne zaman başka gündemler ortaya çıksa, Türkiye’deki mevcut iktidarın önünü açtığı, Türkiye’de yuvalanmalarının neredeyse destekçisi olan IŞİD dediğimiz bu iktidar tarafından böyle bir eksen hemen devreye sokuluyor. için…

1 ŞUBAT’TA BÜYÜK ÖZGÜRLÜK MARŞI: Bugün adalet nöbetinde olan annelerimizin söylediği şarkılar, türküler, anlattıkları hikayeler bize bu mücadelenin nasıl ilmek ilmek örüldüğünü gösteriyor. 1 Şubat’ta Kürdistan’ın birçok şehrinde yürüyüşler başlayacak. 1 Şubat’ta Kars ve Van merkez olmak üzere iki kolda başlatılacak büyük özgürlük yürüyüşü şubat ayına kadar devam edecek. Peki bu yürüyüşün amacı nedir? Cezaevlerinde başlayan açlık grevleri adalet nöbetleriyle aynı amacı taşıyor. İmralı tecridinin sona ermesi ve Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi. Bu yürüyüş boyunca her durağımızda personel ve kadınlarla buluşacağız ve bu yürüyüş Türkiye’de yaşanan tüm sorunları Kürt sorununa bağlayan bir yerden gerçekleştirilecek. DEM Partisi olarak biz de bu yürüyüşte yerimizi alacağız. Ama bu yürüyüşte bize sadece DEM Partisi değil, aydınlar, yazarlar ve bu ülkede demokrasi arayan güçlerin temsilcileri de eşlik edecek.

BATI’DAKİ KADINLARA ÇAĞRIYORUM: Türkiye’nin batısındaki pahalı hanımlara sesleniyorum, ülkede gerginlik ve çatışma devam ettikçe ülkede baskı örgütü artıyor. Ülkenin siyasi iklimi giderek sertleşiyor. Demokrasi, kadın hakları, insan hakları bunların hepsi toprağa gömülüyor. Daha çok kadın şiddete maruz kalıyor. Daha fazla kadın cinayeti işleniyor ve böyle bir ortamda yaşadığımız yoksulluk onları endişelendiriyor… Buradan Türk kadınlarına seslenmek istiyorum. Kürt anneleri size barış elini uzatıyor. Gelin hep birlikte el ele vererek Kürt sorununu çözelim diyorlar.

KADININ NEREDEYSE HAKLARINI ELDEN ALMAK İÇİN ÇALIŞTAYI DÜZENLİYORLAR: Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı paralel olarak bir medeni hukuk çalıştayı düzenledi. ‘Medeni Kanun’u iyileştireceğiz, kadınların lehine kanunlar çıkaracağız’ dediler. Tamamen yalan. Her yerde olduğu gibi burada da yatıyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ‘Nafaka adil bir durum değil’ diyor. Kadınların elde ettikleri nafaka hakkının elinden alınması için atölye çalışmaları düzenliyorlar. Sanki kadınlar için güzel şeyler yapılıyormuş gibi bu atölyeleri bize anlatıyorlar.

İKTİDAR VE MUHALEFET PARTİLERİ KADIN MİLLETVEKİLLERE KONUŞMA HAKKI BİLE VERMİYOR: DEM partisi olarak en önemli gündemimiz yerel seçimlerdir. Kürdistan illerinde çok güçlü bir referandum yaptık… DEM Partisi bu ülkenin, bu halkın, özellikle de kadınların gözbebeğidir. Organize partiler adaylarını yüksek sesle açıklıyor. Bugün Ankara’da Nizam partileri adaylarını belirlerken biz de adaylarımızı halkla birlikte belirledik… Hükümet çok önemli bir sandalye yarışı içerisinde. Ne yazık ki şu sıralar pek çok muhalefet partisi sandalye kapma mücadelesi veriyor ve burada bir daha kadın isimleri geçmiyor. Açıklanan adaylara baktığımızda kadın sayısı o kadar az ki, ülkemizde eşbaşkanlık sistemi belediyelerde yüzde 50 oranında doğrudan kadın temsilini sağlıyor. İktidar ve muhalefet partileri, kendi seçtikleri az sayıdaki kadın milletvekiline kürsüde söz hakkı bile vermiyor.

‘DEM DEVRAN DÖNER GELİYOR’: AKP Genel Başkanı dün yaptığı konuşmada, “Hükümetimiz döneminde belediyeleri siyasi renklerine göre ayırmadık.” Bizi siyasi rengimize göre ayırmadı… Soruyorum, AKP Genel Başkanına uzaylılar mı kayyum atadı? Sanki belediyelerimize kayyım atayanlar onlar değilmiş gibi konuşuyorlar. Halkın siyasi tercihlerine saygı duymayanlar yalan söyleyince yüzü kızarmaz… Varlığımız; Eşitliği, özgürlüğü, adaleti ve barışı tesis ettiğimiz, erkek egemenliği zihniyetinden kurtulduğumuz bir sistemi kurduğumuz sürece buradaki varlığımız devam edecek ve büyüyecektir. ‘DEM gelir ve gider.’ Kampanyamızın yeni sloganı bu: DEM gelecek, devir dönecek. “Biz geleceğiz, kadınlar gelecek, gençler gelecek, personel gelecek, barış anneleri gelecek ve bu dönem geri dönecek.”

haber-pendik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu